Va multumesc domnule Ponta!

Domnule Ponta, sunt o romanca din diaspora… una din aceea pe care dumneavoastra o numiti „dusmanca a Romaniei”… cu alte cuvinte, o tradatoare care denigreaza tara si numele ei peste hotare.
Va scriu ca sa va povestesc cum imi denigrez tara atat eu cat si ceilalti romani pe care ii cunosc – macar sa aflati direct de la sursa cum stau lucrurile.
Voi incepe prin a va spune ca toti muncim pe ruptelea si toti strainii stiu ca suntem „hard working people”. Cu banii castigati aici, ne ajutam parintii si venim sa ne facem vacantele ACASA… pentru ca ne este dor.
Stiti ce mai facem noi? Ridicam biserici romanesti si organizam scoli romanesti, deschidem magazine romanesti si restaurante romanesti pentru ca iubim traditiile, limba si bucataria romaneasca. Mergem cu colindul, vopsim oua, facem cozonaci si sarmale… si ducem mai departe traditiile romanesti aici, departe de tara.
Ne iubim mult tara, domnule Ponta, iubim Carpatii, iubim Dunarea si Marea Neagra, iubim Bucurestiul, iubim fiecare bucata de pamant romanesc… dar am fost nevoiti sa le lasam si sa o luam de la capat pe alte meleaguri – prin tari in care valorile si munca cinstita sunt appreciate; in tari care nu sunt conduse de infractori, de pitipoance sau de smecheri.
Copiii mei, domnule Ponta stiu sa scrie si sa citeasca in limba romana, stiu istoria Romaniei, stiu traditiile romanesti… stiu chiar si prescurtarile numelor judetelor din Romania (desigur mai incurca Ilfov cu Ialomita… dar idea e ca stiu – desi este ceva ce probabil ca nu le va folosi niciodata – au invatat pentru ca i-a interesat si i-a interesat pentru ca au fost educati sa isi iubeasca tara).
De asemenea, domnule Ponta, eu si copiii mei imbracam cu piosenie si mandrie costumele nationale de Ziua Romaniei, de Craciun, de Pasti, de Ziua Drapelului (chiar asa, dumneavoastra stiti cand este Ziua Drapelului?), de Sf Maria.
Am trei copii, domnule Ponta… stiti ce au prezentat la show and tell saptamana trecuta? Cu mandrie va spun ca toate trei au prezentat ceva despre Romania – fetita cea mare a prezentat arborele genealogic al Familiei Regale de Romania, fetita mijlocie a desenat harta Romaniei si a vorbit despre cat de frumos arata conturul ei ca un buchet de flori asezat cu coditele in Marea Neagra sau ca un peste abia iesit din Marea Neagra care se zbate pe uscat… asa cum odinioara am invatat noi la scoala intr-o poezie de Ana Blandiana, fetita cea mica a prezentat costumul national si a povestit despre cum se numeste fiecare articol pe care il poarta. Atat de mult ne denigram tara, domnule Ponta, incat nu stiu cum ne mai rabda pamantul!
Dar nu as vrea sa inchei fara sa va multumesc… Va multumesc din suflet, domnule Ponta, pentru ca prin cele afirmate, ati scapat de orice posibilitate de a fi votat de romanii din diaspora (extrem de putine voturi ce-i drept), dar mai ales ati scapat de voturile pe care poate unii dintre cei dragi noua, de acasa poate vi le-ar fi dat. Sunt convinsa ca prin afirmatia dumneavoastra l-ati convins pana si pe tatal meu sa nu va voteze… ceea ce eu si fratele meu nu reusiseram sa facem. Tineti-o tot asa, astfel, Romania mai are o sansa!Romania

Despre Vero Nika

Dejé, sé que dejé Por donde fuí El alma entera Errores cometí, pero al final Pagué la cuenta
Acest articol a fost publicat în Ceva de Dulce și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

474 de răspunsuri la Va multumesc domnule Ponta!

  1. Alex zice:

    Poporul va vota Ponta!!!eu am votat Iohanis in primul tur, dar m-a dezamagit!Nu vrea sa iasa public , cred ca nu stie sa vorbeasca sau si-a dat seama ca toti l-au citit ca atunci cand minte i se vede pe fata…

    Apreciază

    • o ardeleanca zice:

      alex. hei, doar o parte din popor!!! e totusi o diferenta de experienta intre cei doi in ce priveste aparitiile publice, sa nu-l judecam pentru ca nu s-a afisat ostentativ…ca nu a aruncat cu discursuri si jigniri in dreapta si in stanga ca si celalalt…a iesit public dar decent, si o sa iasa din ce in ce mai mult, deja o face, fi mai atent…eu ii acord in continuare increderea mea, nu conteaza ca nu are gura mare, faptele conteaza….si apropo asta cu ”toti l-au citit” ce inseamna….ca toti sunt psihologi si mentalisti si se pot pronunta asupra unui om dupa fata? sa-ti schimbi votul pentru asa lucru…inseamna ca nu stii ce vrei si te iei dupa altii…care citesc fete….

      Apreciat de 3 persoane

      • Sacalul zice:

        Stimata doamna/domnisoara dupa caz…Acest stimabil candidat la Presedentie se considera prea bun pentru noi romanii….spuneti dumneavostra ca se va afisa din ce in ce mai mult, franc sa fiu…nu prea cred. Raspunde-ti-mi la o intrebare…..sunteti patriota? Va plac patriotii?? Stiti ca acest stimabil primar al Sibiului nici nu participa la sarbatorile nationale in cadrul comunitatii sibiene??? Dumneavoastra pe cine sustineti???? Scuzati-mi ipocriza sau tupeul…indiferent cum ati prefera sa numiti acest aspect, insa eu v-as sugera sa va treziti la realitate. Sau sunteti si dumneavoastra o tradatoare de tara??

        Apreciază

      • mgbs zice:

        cat de amnezici si naivi sunt unii care uita ce rau a facut ciuma portocalie pdl-ista in frunte cu basescu traian si sleahta de ardeleni a lui boc emil+udrea +macovei, si cum cad acum naivii cei mai multi din ardeal si banat in capcana numita johannis Klaus-marioneta santajabila din sibiu, capcana intinsa de marele sforar bisnitar basescu traian!

        Apreciază

      • roman zice:

        zeci de partide create, toate rupte din fostul FSN, candva cunoscut ca PCR…fiecare campanie electorala a rupt o ramura a lui, a hibridizat-o cu alta, apoi a rupt-o iar…dar trunchiul a ramas…
        …dupa 25 de ani, dupa 7 alegeri prezindentiale, romanii voteaza…partidul unic…iar 😦

        Apreciat de 1 persoană

      • trebuie sa intelegi ca Iohanis nu ajunge presedinte de unul singur, sau ponta … are in spate niste oameni , ghizi sfatuitori, poate chiar comandanti… sunt imaginea presedintelui adevarat, preseditnele din umbra va fi actualul presedinte Traian Basescu. adica hai sa-l judecat pe Ponta ca ce? iohanis are in ograda toti lacheii PDL-ului… si cu siguranta il va pune pe Basescu premier. acum dupa alegerile de ieri 16 noimebrie, Blaga deja a anuntat ca ACl nu mai exista… si el va prelua sefia noului PNL… care este 100% fostul PDL + ramasitele murdare si corupte ale vechiului PNL.Tine cont ca daca traiesti in afara nu aflii toate informatiile ca un om din tara. ca sa balansez conversatia, in primul tur am votat cu Vadim, pt ca alta solutie nu am avut, in turul doi, adica ieri am mers cu gandul sa anulez votul, dar in cabina nu am putut, pt ca nu era demn, asa ca am pus stampila pe un politician care de bine de rau a fost prezent, si care a aratat ca se poate face lucruri chiar si atunci cand sistemul (basist) deja corupt, nu vrea. nu spun ca arealizat destule… altfel as fi votat ponta in turul 1, dar spun ca nu pot sa pun stampila pe un om care s-a imbogatit vanzand copii, un om care are 6 case si nu stie cum le-a achizitionat, un om care este laudat prost pentru ca a infrumusetat un oras, cand el , primar fiind a primit banii aceia pentru ca a fost extras aleatoriu orasul in care el era primar. deci .. poate ca din norocul lui iohannis a ajuns ce este astazi… dar sincer nu pot vota cu o astfel de persoana. Doar timpul ne va arata ce ii poate pielea lui iohannis, dar tinand cont ca este „copilul” lui Basescu, viitorul este in mare parte scris, si daca se vor confirma spusele mele vei vedea si tu si altii ca tine ca te inseli, si sper de dragul conversatiei ca nu vei avea laringita! Oricum… tu tot din afara vei privi 🙂
        O Zi buna … si viata frumoasa!

        Apreciază

      • gretaveronica zice:

        Cu siguranta ca esti Mafalda si le stii pe toate!!!! ti-as mai spune eu cateva dar nu imi sta in caracter!!!Nu pot sa spun decat da-i doamne minte,ori ia-io si pe care o are!!!!

        Apreciază

      • baubau zice:

        In toate facerile celori doi problema majora este rezultatele catastrofale pe care le au in toate domeniile de activitate , urmata de hotararea lor de a lupta impotriva Romaniei si a Romanilor de pretutindeni. Nu este vorba de cate ori au iesit in public , si nu este vorba nici de cate ori vor iesi de acum inainte deoarece atunci cand fac aceasta o fac de ochi lumi , iar ceea ce scot pe gura este un amestec de minciuna si nerusinare . Stim , simtim si suntem convinsi ca aceste elemente fac parte dintrun grup criminal condus de peste ocean , din groapa de gunoaie a lumi cu numele de america , si ca au hotarat sa vanda cu nerusinare Tara si Poporul Romanesc facandu-l sclavul puteri coloniale americane. Noi Romani vom lupta impotriva acestor criminali ai lumi si impotriva sclavagiei americane. Mai bine morti decat sclavi acestor criminali.

        Apreciază

    • un bucurestean zice:

      Cautati interviul de pe DIgi24 sa vedeti ce bine stie sa vorbeasca! Pe mine unul m-a convins din plin ca merita sa fie Presedintele cautat de 25 de ani in Romania! M-am regasit in tot ce a spus! Mai jos este link-ul unde puteti viziona interviul:

      Apreciat de 3 persoane

    • robert mc namara zice:

      „Draga” Alex dar lui vvponta mongolul spurcat ce i se citeste pe fata aia oribila…de prostie.infatuare si proasta crestere ce sa mai zic sunt imbinate armonios la candidatul ponta

      Apreciat de 1 persoană

    • Geographu zice:

      Felicitari. Doamne iarta-ma.

      Apreciază

    • Puie Monta zice:

      Alex, din fericire tu nu esti „poporul” ci doar fractiunea care a speriat lumea civilizata

      Apreciat de 1 persoană

    • Balin Feri zice:

      Daca ar candida pentru preşedinţie ponta şi Lucifer, eu l-aş alege pe Lucifer. Nu pentru că ştie să vorbească mai bine decât Ponta, nu pentru că e mai puţin neamţ şi mai mult român decât ponta şi nici pentru că aş crede că am avea şanse mai multe cu el decât cu Ponta, ci pentru că până si Lucifer are o calitate în plus faţă de candidatul preferat de tine: Este malefic şi îsi asumă asta.
      Pe tine te-a dezamăgit Iohanis că nu a vrut să iasă în public? ponta în schimb nu te-a dezamăgit cu plagiatul, nu te-a dezamagit cu blocarea totală a investiţiilor pentru a deranja toţi banii disponibili înspre baronii PSD şi înspre mafioţii şi corupţii care îi sponsorizează campania în schimbul protejării lor în faţa Justiţiei. nu te-a dezamăgit ponta nici cu toate minciunile rostite cu seninătate, nici cu încălcarea dreptului fundamental, acela de a vota, al unor cetăţeni români. Nu te-a dezamăgit când ajutorul acordat de el într-o zona inundată a constat în ocazia acordată unor „privilegiaţi” de a-l trage într-o plimbare cu barca să se creadă în Veneţia. Nu te-a dezamăgit declarând că- acei români care au plecat din România si muncesc din greu pe dincolo să-şi clădească un viitor pe care PSD-ul le-a interzis-o acasă, acei români care muncesc pentru a trimite bani acasă părinţilor care nu pot subzista din pensia pe care o primesc, acei romqni care şi-au lăsat copii acasă şi au plecat să muncească acolo de unde le pot asigura educaţia- tocmai acei români care sunt mai patrioţi decât cei ramaşi acasă, aceia sunt duşmanii României. ponta a declarat asta pentru singurul motiv că acei oameni nu-l votează pe el, pentru că acei oameni au învăţat sa aprecieze corectitudinea, dreptatea, onoarea, demnitatea si moralitatea, iar astea toate lipsesc din ponta mai ceva decât lipseşte apa în deşertul Sahara, nu de alta dar prin deşert pe alocuri mai găseşti apă sau macar rouă, dar în ponta altceva decât lipsa totală de bun simţ, de principii sau de moralitate nu găseşti. Acei oameni care nu vând viitorul ţării şi al copiilor lor pentru un litru de ulei şi un kilogram de făină, acei oameni sunt duşmanii României în viziunea candidatului tău…
      Ei bine, dacă pui toate astea în balanţă si pe motivul dezamagirii ca Iohanis nu ţi-a ieşit ţie în public, tu-l votezi pe ponta, atunci faci exact ce trebuie să faci. Votează-l că el te reprezintă.

      Apreciat de 2 persoane

    • Criss zice:

      Corect Alex! Sunt de acord cu tine! Dar e si mai grav ca Ponta minte ca un gunoi de om si nici macar nu i se citeste pe fata ! E o mica -mare diferenta!

      Apreciat de 1 persoană

    • coacaza zice:

      Sa inteleg ca iti place „smecheria” si „vagabonteala” politica, cand Ponta te minte in fata si rade in acelasi timp, iar daca te gandesti putin iti dai seama cu cata nesimtire minte? Eu vreau un presedinte civilizat, nu un scandalagiu. Un om civilizat stie cand sa vorbeasca sau sa se abtina, sa faca un comentariu si sa comunice pe un adecvat dialogului in care s-a angajat etc. Un om pe care-l vreau presedinte este un om care are onoare si … memorie (sa nu zic un nesimtit care isi calca flagrant si constant cuvantul); sunt atatea situatii cand Ponta in calca cuvantul la cateva zile dupa ce a spus ceva, ca si cum ar fi vorba de amnezie.

      Apreciat de 1 persoană

    • Janeta. zice:

      Poporul esti tu Alex??

      Apreciază

    • Iesi afara, Ponta ordinara. zice:

      Jos cu Pontauurul.

      Apreciază

    • mgbs zice:

      pai a iesit aseara si a facut-o de oaie. a balmajit numai clisee macovisto-basiste, si apropos pt. doamna care a scris artiocolul cu multumiri pt. ponta vv : lui basescu si clicii lui dc nu-i multumiti? aia sunt buni nu? caci, cica ar distruge comunismul si coruptia din Romania, asa cum cred majoritatea romanilor din SUA si Canada care sunt frustrati si multi dezinteresati si rupti de realitatile din Romania!

      Apreciază

      • veronicole zice:

        mgbs, cred ca nu sunt atat de dezinteresata de Romania cat esti tu de limba romana, desi traiesti in Romania si asta iti ocupa tot timpul (ca urmare ar trebui macar de nevoie sa inveti sa scrii/sa te exprimi corect in limba ta materna). Cuvantul este „apropo”, nu „apropos”, nu se scrie „dc”, ci „de ce”… pentru ca scrii romaneste si esti „interesat” nu ca noi astia „frustrati”, numele proprii se scriu cum litera mare, indiferent de respectul pe care il ai fata de persoana respectiva – a scrie corect denota respect fata de persoana ta, fata de cititorul tau, dar mai ales fata de limba pe care o folosesti… mai ales ca esti „interesat”, „caci, cica” este o exprimare jalnica si in acelasi timp o cacofonie (macar ai folosit virgula, apreciez)…. Cati romani din SUA/Canada cunosti ca sa stii macar despre ce vorbesti? Stii… exista un dicton latin pentru atunci cand nu stii/nu intelegi suficient ceva – Audi, vidi, sile! (Asculta, priveste si taci!)… nu de alta, dar macar ramai filozof asa cum spune proverbul romanesc. Cred in dreptul la opinie si in dreptul la replica… dar sa stii ce vorbesti, nu sa comentezi de dragul de a o face.

        Apreciat de 1 persoană

    • juan zice:

      Esti depasit de situatie stimate domn Alex,nu te pricepi la oameni,daca Iohannis e mincinos atunci ponta cum este in viziunea ta???daca spui gunoi te inseli amarnic,e muuuuult mai decazut in nesimtire si perversitate…sper sa fie cat mai putini romani cu gandirea ta parsiva..

      Apreciază

  2. Marin Constantin zice:

    Tot acest nefericit episod este rodul ciordelii ordinare de la alegerile din 2009, pusă la cale de băse. Atunci s-a votat, la Paris, la JUMĂTATE din numărul cabinelor de vot, cu o frecvență de o persoană/13 secunde. Singura diferență este că oamenii își manifestă patriotismul și setea de dreptate…..atunci când le convine. Aș avea cuvinte mult mai aspre decât cele folosite de Ponta, pentru ANUMIȚI reprezentanți din diaspora. Să nu faceți păcatul de a crede că dacă lucrezi în afara granițelor țării…asta te face ma deștept sau mai patriot. Și în țară și în afara ei sunt o grămadă de cretini, de needucați. Diaspora nu este cu ABSOLUT NIMIC mai presus.

    Apreciază

    • tu poti sa dormi linistit cand ai asemenea opinie despre diaspora???probabil ca …….!
      sanatos sa fi si sa traiesti mult in viitorul pe care ti-l doresti!

      Apreciat de 1 persoană

      • Sacalul zice:

        Nimeni nu spune ca ceea ce s-a intamplat in dispora sau in ambasade a fost drept….intrebarea mea este: a fost cel pe care diaspora il invinovateste membru al comitetului de votare??? Oare de ce membrii partidelor basiste nu au fost prezenti de dimineata la urnele de votare??

        Apreciază

      • Marius zice:

        Sa inteleg ca opinia lui Marin Constantin, este adevarat, abrupt exprimata, nu este corecta? Domnule, diaspora nu este un adjectiv, este un substantiv care inseamna doar comunitatea aflata in afara granitelor tarii. Avem oameni exceptionali si oameni de nimic si in tara si in afara tarii… Va deranjeaza si altceva. ca eu nu am inteles altceva?

        Apreciază

      • Balin Feri zice:

        De aia Sacalul, că nimeni nu face muncă patriotică, ci toata lumea munceşte pentru bani. Iar ponta a decis că membrii secţiilor de votare nu mai trebuie platiţi la tarifele stabilite, ci doar la o treime din banii aceştia. A făcut asta tocmai pentru ca ştia că în acest fel nu se vor duce. În schimb pesedişti îşi primesc banii, dar nu în acte , ca sa nu se ştie cu cât au fost remuneraţi.

        Apreciază

    • Bogdan zice:

      Nu pot fi de acord cu Marius Constantin. Diaspora este formată cin oameni care au plecat din țară nu ca să fure, nu ca să vagabondeze, nu ca să beneficieze de protecția socială din țările mai avansate decît a noastră. Oamenii care au plecat au făcut-o pentru că erau oameni dornici să trăiască bine și civilizat pe baza cîștigurilor din munca lor cinstită, cîștiguri care în țară le erau furate legal de către statul ineficient prin taxele împovărătoare, traiul pe care-l visau nu putea fi realizat din cauza maniei obsesive a românilor de rînd de a dori ca și capra vecinului să moară, și pentru că s-au săturat ca munca lor să fie în permanență desconsiderată și să fie puși pe picior de egalitate sau, de cele mai multe ori, în inferioritate de jegoși lachei incapabili care alterează prin metodele corupției, mică sau mare, evaluările de performanță, de calitate a muncii pe baza cărora lucrători ar trebui să fie recompensați sau, dimpotrivă, penalizați. Cei care au plecat au fost testați aspru de angajatorii de acolo, uneori au fost victimele unor discriminări pentru că erau străini în țară străină, pentru că amenințau prin însăși prezența lor locurile de muncă ale băștinașilor, și cu toate astea cei care au rămas au trecut peste aceste greutăți. Au demonstrat că sînt mai buni, mai utili societăților în care s-au integrat decît membrii nativi ai acelor societăți. Este foarte greu, dacă nu ești făcut din materialul care trebuie, să rămîi în străinătate și să concurezi cu localnicii, așa că e de la sine înțeles că cei care au plecat sînt de o calitate umană excelentă, comparativ cu cei rămași în țară. Cum își pot permite asistați social, șomerii, semianalfabeții din țară să îi considere pe cei din afara țării a fi mai prejos de ei, doar pentru că nu s-au complăcut într-o mocirlă perpetuată de refuzul încăpățînat al majorității de a accepta măsurile dure, dar temporare, necesare pentru a o curăța? Cum îndrăznesc cei care nu sînt în stare să-și folosească propria limbă corect să îi desconsidere pe cei care, doar pentru a supraviețui în afară, trebuie să stăpînească măcar o limbă străină? Cum își permit cei care își vînd votul pe-o găleată și-o sticlă de ulei să se considere mai deștepți și mai bine informați decît cei care sînt nevoiți să folosească orice resurse li se pun la dispoziție (și nu sînt multe) pentru a se menține la curent cu ce se petrece în țara lor natală, și care sînt de multe ori mult mai bine informați și mult mai conștienți de ce se petrece în România decît conaționali lor rămași în țară? Cum cred cei care nu dau doi bani pe tradițiile românești, îmbrățișînd cu drag subcultura (sau anti-cultura) promovată de țigănime, de telenovelizarea și senzaționalizarea mas-mediei difuzate prin televiziuni, să se considere mai români și mai patrioți în comparație cu cei care își păstrează la loc sfînt amintirile și apartenența națională în condițiile în care ar fi complet de înțeles (și mult mai comod) să renunțe la ele?
      Cel acceptat de ocidental să îi stea alături nu este și n-a fost vreodată o lichea, un puturos, un idiot. Occidentalul are proprii lui semeni pe care trebuie să-i accepte, pentru că-s ai lui, care să fie lichele, puturoși, idioți. Cei pe care nu-i place, occidentalul îi trimite înapoi acasă cu coada între picioare. Să fie clar, diaspora românească e formată într-o masivă majoritate din oameni de calitate. A-i face cu ou și cu oțet și a le atribui defectele uzuale unei părți a majorității poporului român reprezintă o ignoranță care descalifică complet opinia celui ce face această greșeală. Iar cînd cel ce face această greșeală cerșește voturi… singurul rezultat este că va pierde acele voturi. Definitiv.

      Apreciat de 3 persoane

      • maria zice:

        televizorul nu este cea mai credibila sursa de informatii ,iar pentru ca multi au plecat din tara asta sa caute o viata decenta sunt vinovate toate partidele politice care de 25 de ani se perinda,rand pe rand,la putere.
        ce vedeti domniile voastre la tv sau cititi in presa este 10%relalitate si 90%manipulare.
        incercati,inainte de a va hazarda in a va situa de partea unuia sau altuia dintre candidati, sa distingeti acel 10% si votati in functie de constiinta nu in functie da manipularea exercitata mai subtil sau mai direct de catre media.
        aveti o mare responsabilitate caci noi,aici, va trebui sa traim cu presedintele pe care il votati voi,acolo.
        indiferent pe cine veti vota!

        Apreciază

    • Asta demonstreaza d-le Marin Constantin ca nivelul tau de inteligenta e mult sub al diasporei. Tu crezi ca a fost ilegal ca au votat unu la 13 sec? Poate, dar si daca nu poate sa voteze tot ilegal e ca e dreptul omului si unii incalca acest drept fara sa se uite la asta, si hai sa fim seriosi asta cred ca va face diferenta acum la fel ca acum 5 ani cand Geoana striga” am castigat!! am catigat!!”. Eu asta cred si poate ma insel dar doar credinta mi-a mai ramas

      Apreciat de 1 persoană

  3. ar mai fi multe de spus, multumesc totusi ca mai sunt ROMANI adevarati ! cine mai crede in viitorul tarii sa ramana acasa!eu sunt dezamagit profund !

    Apreciază

  4. Florin Tzucu zice:

    SA VOTEZI PONTA TREBUIE SA FIi TICNIT RAU!

    Apreciat de 1 persoană

  5. Marius zice:

    Domnisoara, imi pare rau ca va lasati folosita intr-o campanie electorala… Este unul dintre motivele pentru care nu fac politica: exista si oameni de toata isprava, oameni pe care ii admir si care se lasa manipulati. Daca as intra in politica as face-o cu buna credinta, convins ca pot aduce o plus valoare clasei politice din Romania. Dar exista oameni care ar da cu pietre in mine doar pentru ca nu ar fi suficient informati sau care ar extrage din vorbele mele cel mai rau lucru posibil… Daca doar „oamenii rai” ar face asta, as intra in politica si as lupta si cu politicienii si cu oamenii rai, dar uite ca si Dvs faceti la fel… Dupa 24 ani in care ni s-a aratat aproape zilnic cate un caz de persoana din diaspora care fie savarseste infractiuni, fie ne fac de rusine in alte moduri, putem sa consideram ca exista o parte importanta a diasporei care nu ne reprezinta? Nu spun ca dumneavoastra sunteti o exceptie, spun doar ca va aflati in minoritate printre romanii din strainatate … Daca cumva va ganditi ca e o forma a mea de frustrare pentru ca nu am emigrat, va spun ca mi s-a facut o oferta de $80k pe an in Statele Unite, pe care am refuzat-o, sunt nascut in Austria, mi-am facut 1 an de liceu acolo, deci am avut ocazia sa emigrez in conditii foarte bune… Am ales sa aduc o universitate in Romania …si, sunt mandru de asta, asa cum sunt mandru si de dumneavoastra… Si, ca sa nu fie un momolog, va adresez o intrebare: exista in Canada vreun politician care sa se manifeste precum Monica Macovei(sa prezinte, sa zicem, adevarul despre defectele poporului canadian in strainatate, sa indemne la arestarea unei parti importante fara sa prezinte probe serioase, valabile juridic) sau ca Traian Basescu??? Va multumesc pentru rabdare si pentru eventualul raspuns !!!!

    Apreciază

  6. ozzie25 zice:

    Well si eu locuiesc abroad..si aici in M.Britanie a fost scandal mare la Londra cu capete in gura si batai. Prezenta a fost numeroasa..puteti cauta pe YouTube sunt zeci de filmulete cu cozile lungi..ca pe vremea lui Ceasca. Sincer nu ai pe cine vota. Pe Iohannis care nui roman sau pe Victor care minte oriunde se duce. NU ai cum vota dintre 2 personaje rele. ROMANIEI ii lipseste o persoana care sa fie responsabila si sa se gandeasca la toata lumea. Eu personal nu ma mai gandesc la Romania. .si ma gandesc ca in viitor sa imi aduc parintii langa mine.

    Apreciază

    • o ardeleanca zice:

      ozzie. se pare ca te mai gandesti la romania, altfel n-ai fi scris aici. deci minti ca si ponta. si apoi cum naiba vine asta cu iohannis nu-i roman si-l faci personaj rau pentru atata….scuza-ma da e vai de capul tau

      Apreciază

  7. florin v zice:

    Sper sa nu fiu gresit inteles …dupa parerea mea…(poate gresita) probabil ca Ponta ar fi vrut sa spuna „…cei mai mari dusmani externi ai Romaniei sunt insisi romanii neinformati, superficiali si care actioneaza instinctual sau pe fond emotional ….”…probabil ca in astfel de cazuri astfel de romani pot aduce imense deservicii tarii…In continuare cred cu tarie ca puterea guvernelor corupte sta in ignoranta maselor…Ce am putea face noi ca romani ?…Probabil sa incercam sa citim, sa ne deschidem ochii si mintea, sa incercam sa ne informam obiectiv, sa incercam sa judecam la „rece” si eventual sa emitem concluzii …

    Apreciază

    • sorin1710 zice:

      „dupa parerea mea” ma intreb si eu de ce nu sunteti consilierul de imagine al Domnului Victor Ponta? Prea le da-ti la intors cu interpretarile. Daca nu cunoast bine nuantele limbii romane , Dl Doctor Victor Viorel Ponta, sa-si mai ia un doctorat , dar de data aceasta sa fie pe bune.

      Apreciat de 1 persoană

  8. Ioana Popa zice:

    Import.ant e sa votam. Orice e Mai bine decat sa Stam in umbra si sa ne plangem pe la colturi. Uite Grecii ei Au luat atitudine. Noi Bocim si ne plangem de Mila. A vota arata ca ne pasa.

    Apreciază

  9. Pingback: Va multumesc domnule Ponta! - Romania Military

  10. mgbs zice:

    si daca va iesi ponta vv presedinte ce veti face cei care sunteti impotriva lui? veti rupe Romania, veti face razboi civil?

    Apreciază

  11. Pingback: O tânără din Canada îi scrie lui Victor Ponta: „Ne numiţi duşmanii României. Haideţi să vă spun cum îmi denigrez eu ţara…” | Gazeta Globala

  12. Vasile zice:

    Nu inteleg cum ” Iohannis nu e roman” …da ce e ? E cetatean roman de etnie germana , Carol 1 , a fost neamt get beget si uite ce rau a facut! Astia cu etnia si cu rasismul …sunteti de timpul trecutului baieti , daca priviti inainte lasati tampeniile , evoluati …patriotismul prost folosit nu e benefic tarii asteia!

    Apreciat de 2 persoane

  13. adina zice:

    Cine a zis ca sunteti dusmani, problema este ca sunteti rupti de realitatile din tara, atat! Nu voi traiti aici ca sa simtiti raul facut de cei ce acum sunt in jurul acestui sas asta este diferenta intre Diaspora si noi!

    Apreciază

    • coacaza zice:

      Adina, cand ai iesit ultima data in strada pentru drepturile tele?

      Noi, cei din Diaspora, suntem unde suntem pentru ca ne-am saturat (si am anticipat, unii, ca o sa fie din ce in ce mai rau) sa fim mintiti si luati peste picior in tara, sa vrem sa facem si sa nu avem resurse, sa ni se dea fonduri cu conditii imposibile, daca nu avem „prieteni” in partid.
      Eu poate am fost putin egoist cand am plecat din tara spunand ca nu vreau nici in ruptul capului sa imi rupt spatele pe 8-12 milioane; unii poate o sa radeti si o sa ziceti ca ce-mi trebuiesc mie atatia bani, dar eu am pretentii de la mine si de la viata mea. Nu presedintele si nici societatea imi dicteaza cum sa traiesc, daca nu-mi plac conditiile oferite in tara mea, este dreptul meu sa plec unde imi este mai bine si sunt tratat cu respect, nu sunt tratat doar ca un numar sau doar o bucata de care care poate sa munceasca.
      Daca suntem limitati in gandire, atunci legea naturii isi face datoria, „fittest survive”. Uneori cred ca romanul e atat de mandru ca e roman, incat prefera sa stea in c***t pana la gat si sa continue sa se scufunde decat sa plece sa munceasca „pentru un strain”.

      Apreciat de 2 persoane

      • taba zice:

        bai…mai lasati-ne cu diaspora cea nemanipulata. majoritatea din voi nu aveti nici liceul si ati fugit afara ca nu ati fost in stare sa faceti ceva in tara.

        Apreciază

      • veronicole zice:

        Uite ca eu am si Master si studii Post Universitare si am plecat, nu am fugit desi in tara o duceam bine din punct de vedere financiar. Am plecat pentru ca nu am acceptat sa fiu condusa de astfel de oameni – „Quintesenta de mizerii de la crestet pana-n talpa”….

        Apreciază

      • coacaza zice:

        Taba, faptul ca noi vrem mai mult de la viata si vrem sa realizam mai mult decat ni se permite, fara pile si spaga, in tara nu cred ca ar trebui sa fie considerat un act de lasitate. In acelasi mod as putea sa spun despre cei care nu vor sa plece din tara ca sunt mai prosti pentru ca nu sunt in stare sa vorbeasca o limba straina, ca nu au abilitati de socializare si nu se pot integra intr-un mediu total strain, in care nu cunosti pe nimeni si nu stii ce fel de mediu este pana nu ajungi sa vezi. As putea sa mai spun, inca o data, ca unii romani care stau in tara sunt prea fuduli si prea patrioti (la un nivel mare incat ajung sa od ea in prostie) sa munceasca cu si pentru un strain, desi si in Romania tot pentru straini muncesc multi dintre ei si nu stiu.

        Apreciază

    • Geza zice:

      Hrebe, Mitrea, Abramburica …. etc. toti oameni cinstiti, unii chiar dupa gratii. Juma de PSD e hot dovedit, asa ca hai sa votam ….. PSD-ul?????

      Apreciază

  14. anca zice:

    Sacal(i)…va rog sa fiti open minded…Iohannis nu este unul venit din Germania sa ne conduca…este nascut si crescut in Romania, si cred ca are calitatile necesare pentru a schimba ce nici un roman get-beget nu a putut sau nu a vrut…de ce sa nu profitam de calitatea germana cand

    calitatea lui ponta e asa indoielnica? merita o sansa.

    Apreciat de 1 persoană

  15. o ardeleanca zice:

    Sacal. Raspunsul este da, sunt patrioata, si tocmai de aceea votez cu schimbarea patriei si nu cu continuarea trairii ei in mocirla. Tu esti ca aia care in america au votat pe baza culorii pielii…probabil recunosti calitatea lui, esti de acord cu schimbarile lui…dar nu il cheama Ion
    asa ca …ti cu raul, doar pentru ca i roman curat…fara suparare da e diferenta intre patriotism si patriotism „fanatic” cu orice pret.

    Apreciat de 1 persoană

  16. Nebuntete zice:

    Da e adevarat tot ce spuneti si unii si altii, dar cand ajunge cutitul la os preferam sa stam sa ne uitam la Capatos sau sa lasam comentarii siropoase pe facebook… dar ceva concret face cineva??? ex. Francezii au iesit in strada pt.0.5 eurocenti in plus la carburanti, turcii, bulgarii si tot asa ies in strada, la noi???

    Apreciază

  17. dorin zice:

    În atenţia lui Dragnea şi Ponta pentru cele 13 secunde/alegător. Voi face un calcul simplu de bun simţ, pentru aprox. 500.000 alegători din diaspora. Atenţie MAE nu măreşte numărul de secţii ci doar cabinele şi ştampilele.
    300 secţii x 5 cabine = 1500 cabine .
    14 ore x 3600 secunde = 50400 secunde (interval vot 7-21)
    50400 s : 500.000 alegători = 0.1 secunde/alegător
    Dacă : 0.1 secunde………………………..1 alegător
    X secunde…………………………..1500 alegători (cabine)
    X = 150 secunde pt. un alegător adică 2 minute şi jumătate
    Deci măi Dragnea şi măi Ponta academicienilor ce sunteţi voi, 150 secunde nu credeţi că sunt prea multe pentru un „alergător” , deci concluzia este că pentru 500.000 alegători din diaspora sunt prea multe secţii de votare. Ar trebui cam 10 secţii. Ce zici Dragnea, că tu eşti ală deştept cu cele 13 secunde care nu ştiu de unde le-ai scos. Doamne fereşte să vină un milion la vot în diaspora că pierdeţi alegerile. ROMĂNI ESTE OBLIGATORIU SĂ IEŞIŢI LA VOT; CEI DIN ŢARĂ ŞI VOI CEI DIN DIASPORA(CARE ADUCEŢI ÎN ŢARĂ ANUAL MILIOANE DE EURO).

    Apreciază

    • Marius zice:

      De data asta au votat 167.000 oameni in diaspora. Se asteapta votul a maxim 200.000 oameni in diaspora pentru turul 2(estimarile PDL, MM< PNL etc), Deci calculul tau nu este bun. Numarul de sectii l-ai scos din burta, Cele 13 secunde au reiesit din numarul de voturi impartit la numarul de cabine, ulterior impartit la numarul de secunde disponibile pentru vot… Vorbim doar de o sectie de vot, cea de la Paris unde era ambasador Baconschi, care, uimitor, a devenit ulterior ministru !!! Legat de marirea numarului de sectii, presupune deschiderea de noi oportunitati de vot, iar Monica Macovei va putea tipa ca ea nu a avut aceste oportunitati si votul ar trebui reluat! Eu unul asa as face: "De ce voi aveti o alta baza de la care porniti decat mine??"

      Apreciază

    • Corneliu InGermaniaDin86 zice:

      Milioane?? ce zici de cateva Miliarde !

      Apreciază

  18. alegatorul zice:

    pai cu mataematica cesa mai spunem .la demiterea liu basescu erau 16 milsi ceva alegatori cu drept de vot ,acum deja sant18 mil si ceva cum dracu eu stiam ca mate e o stiinta exacta dar cum vad la psd e cevava variabil!!!!!

    Apreciază

  19. constantin claudia zice:

    un batran mi-a spus odata ca in RO a mai ramas doar 4 categorii de oameni: 1- HOTII ( care se stiu ei ),2- prostii care lucreaza pentru hoti , 3-pensionari care sarmani sunt prea batrani sa mai o ia din loc si 4-copii care abea asteapta sa termine scoala sa plece din tara . oameni buni puteti sa-l votati si pe D-zeu presedinte in RO ca tot nu mai se schimba ceva , cu totii speram la ceva mai bun, dar nimeni nu mai crede………………..,ne pierdem timpul prin comentari si contraziceri si ei se bucura de atentia pe care le-o ofera romaii ,atat in primul tur cat si in al doilea ce urmeaza veti vedea cu totii cata ,,mizerie„ exista: Naivi precum niste copii credem ,visam , speram si cu astea vom muri 🙂 ,respecte tuturor

    Apreciază

  20. victor zice:

    Exagerat articolul. Cred ca fata sufera de mania pesecutiei. Nu a facut-o Ponta niciodata dusmanca a Romaniei. Cei la care a facut referire sunt cei care sunt trimisi acolo politic, gen de Macovei samd. Cred ca fata sufera tare de atentie, a reinventat Romania peste hotare. Haideti sa fim seriosi!!.

    Apreciază

  21. Karina zice:

    Auzi, Veronico? Nu cumva esti si tu in solda basescului?
    Informatosrii de duzina nu mai pacalesc pe nimeni……….

    Apreciază

  22. alex zice:

    eu zic sa votam iohannis ! ne poate ajuta mult

    Apreciat de 1 persoană

  23. Pingback: Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri? (W45 2014) | refresh.ro

  24. Pingback: Scrisoare din Canada către Victor Ponta : ”Vă scriu ca să vă povestesc cum îmi denigrez țara atât eu cât și ceilalți români pe care îi cunosc” | Olteniţa Info

  25. ludu zice:

    frumos,felicitari

    Apreciază

  26. In 89 Ceausescu. A lasat tara plina de fabrici si uzine, fara datorii cu locuri de nunca si salariati,agricultura era PE local I in Europa si a venit PSD -ul si a adus tara la sapa de lemn. A vandut fabricile si uzinele ,padurile si terenurile agricole le-a mal ramas de vandut romanii.O va face un curand de va iesi Ponta presedinte..

    Apreciat de 1 persoană

  27. Ano zice:

    De ce nu voi vota Victor Viorel Ponta
    Pentru ca :
    – nu va lupta impotriva saraciei fiindca sub guvernarea Ponta au fost introduse 36 de taxe noi;
    – nu va lupta impotriva coruptiei, fiind prin excelenta, un sustinator frecvent al coruptilor si al hotilor ;
    – a fost primul care a calcat in picioare statul de drept in 2012 si in nenumarate randuri pana in prezent;
    – nu va depolitiza justitia, pt ca a numit ca ministru al justitiei o ruda , a numit un avocat al poporului total aservit puterii pe care o reprezenta;
    – nu va putea asigura o crestere economica deoarece sub guvernarea PONTA, Romania a intrat in recesiune, a oprit investitiile, a crescut somajul si a scazut puterea de cumparare;
    – nu cred in reducerea cu 5% a CAS-ului, deoarece este o masura strict electorala, fiind garantata doar pt trimestrul IV din 2014;
    – Romania nu poate redeveni „Granarul Europei”, deoarece a stopat investitiile in infrastructura si in dezvoltarea agriculturii;
    – doar afirma ca doreste ca Romania sa intre in zona euro, dar nu are interesul ca acest lucru sa se intample, deoarece regulile din zona euro nu sunt si nu vor fi in avantajul baronilor hoti si corupti care-l sustin politic ;
    – numai exista mari proiecte in infrastructura, pentru ca le-a omorat din fasa! Ne-a mintit ca acciza de 7% la carburanti are ca scop constructia de autostrazi si am constatat ca sumele colectate le-a folosit pentru buzunarele baronilor si pomeni electorale, iar autostrazile le-a inlocuit cu asa numitele sosele rapide;
    – a promis ca v-a spune adevarul despre contractul Bechtel, dar l-a facut pierdut cand a constatat ca sunt incriminati toti capii PSD-isti (Ponta, Sova, Nastase, Hrebenciuc, etc)
    – SUA, NATO si UE s-au convins in acesti 2 ani ca a folosit in politica un dublu limbaj si de aceea nu v-a putea fi niciodata un partener corect si de incredere, ci doar un plagiator ipocrit, un fariseu, un MINCINOS capabil doar de destabilizarea politica si economica a tarii;
    – orientarea lui este catre Rusia si China, nicidecum catre statele democratice;
    – a promis un million de noi locuri de munca, dar in realitate peste 100 000 de oameni au ramas fara locuri de munca;
    – doar un plagiator poate sustine si aproba ca la facultate sa se inscrie absolventi de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat, iar asta nu inseamna ca respecta principiile care stau la baza unui sistem de educatie si invatamant performant si de calitate;
    – copiii au incep anul scolar fara manuale pe banca, mor inecati in latrina din curtea scolii;
    – in scop electoral, a dat amnistii fiscale, din buzunarul nostru;
    – toate scutirile de datorii, amnistiile fiscale si imprumuturile pe care le-a facut pt a acoperi gaurile din buget, le vom plati noi, copiii si nepotii nostri, cu varf si indesat;
    – nu pot fi mandru ca sunt roman atunci cand vad semeni de-ai mei cautand mancare in gunoaie in Romania anului 2014, in timp ce ziua domnului Ponta de nastere ne-a costat 3 000 000 de euro;
    – a impartit Romania in doua categorii, noi, oamenii cinstiti care muncim din greu sa ne platim darile si taxele, pentru a avea un trai decent si cei corupti si hoti care au saracit tara ;
    – marile averi trebuiesc in primul rand justificate si doar dupa aceea impozitate;
    – legea gratierii si amnistiei care asteapta in parlament sa iasa presedinte si apoi sa fie votata. In felul acesta ii v-a scoate din puscarie pe toti cei care au furat Romania
    Pentru toate astea si multe altele, pt ca justitia sa ramana independenta si DNA-ul sa continue sa faca curat in tara asta, pe care a murdarit-o si saracit-o nepermis de mult, eu, Român În Țara Mea, Nu il voi vota pe Ponta!

    Apreciat de 2 persoane

  28. sabinutz86 zice:

    Printre cele mai frumoase scrisori scrise unui gunoi 🙂
    Speram cu totii intr-o schimbare, sparam sa nu mai fim nevoiti sa plecam din tara ci sa vrea strainii sa vina intr-o tara plina de frumuseti naturale pe care nu stim inca sa le folosim, sa mergem pe multe autostrazi ca o tara fara infrastructura e una de lumea 3, sa avem spitale moderne si multe fabrici.
    Sa auzim de bine, echipa http://www.decodareiphone.ro

    Apreciază

  29. IOAN zice:

    VA SALUT PE TOTI CE ATI FACUT COMENTARI LA CANDIDATI LA PRESEDENTIA ROMANIEI EU SUNT ROMAN CA SI VOI, PLECAT DIN TARA DE MAI MULT DE 10 ANI AM CUNOSCUT MULTI ROMANI DIN TOATE COLTURILE TARI DAR IN ULTIMI 4,5 ANI TOTI CE EU IAM CUNOSCUT DIN ZONA SIBIULUI AU DISPARUT ANCET ANCET SI VASI ANTREBA STITI UNDE SUNT? DACA NU VA SPUN EU, AU PLECAT LA CASELE LORPENTRU CACI DOMNUL PRIMAR AL SIBIULUI A OFERIT LOCURI DE MUNCA…,IN SCHIMB DOMNUL PONTA CE A FACUT A CRESCUT RATA SOMAJULUI*MESAJUL MEU ESTE SA VOTATI PE CINE CREDETI CARE MERITA SI POATE SA SCIMBE CEVA AN TARA NOASTRA DRAGA …CACI EU MAM SATURAT DE HOTII, AU VANDUT TARA SI PE NOI NEAU TRIMIS PRINTRE STAINI.

    Apreciază

  30. Pingback: Va multumesc, domnule Ponta! | Persona

  31. Tavi zice:

    Bine a-ti spus dle Ioan, numai ca in toate padurile sunt si (uscaturi) adica pomi uscati, care tin doar umbra pamintului fara sa aibe frumusetea primaveri sau a toamnei. Asa sunt toti cei care au facut cometarii aici cu privire la Dnl. Iohanis, dejosindul si spunind lucruri ne adevarate despre dinsul.Eu cred ca toti acesti Hipocriti care-l sustin pe dnl Ponta sunt NEAM DE TRAISTA, si cred ca tot neamul lor este neam de VENETIC nu pot fi dintre fii DACILOR. Daca ar fi oameni din spita de neam cu valori Rominesti ar avea capetele pe umari si nu ar vota un TINC ca PONTA, obrasnic, corupt, mincinos si fara caracter, de altfel si numele lui PONTA spune ceva. Dar stiti ceva ? Ascultatima bine va rog. Daca BUNUL DUMNEZEU VREA SA MAI PEDEPSEASCA ROMINIA IN CONTINUOARE VA AJUNGE PRESEDINTELE ROMINIEI dl PONTA iar noi vom ramine tot dujmanii Rominiei. Iar daca BUNUL DUMNEZEU VREA BUNUL MERS AL ROMINIEI SI DORESTE CA NOI TOTI DIN DIASPORA SA NE INTOARCEM LA CASELE NOASTRE IN SCUMPA NOASTRA TARA MAMA ROMINIA , BUNUL DUMNEZEU IL VA PUNE PRESEDINTELE ROMINIEI PE MR. IOHANIS si atunci toti voi aceea care va bucurati de 50 sau 100 de RONI care vii da Guvernul lui Ponta ca sa-l votati, o sa vedeti cum o sa PROSPERE Rominia, numai ca voi tot asa cum sunteti azi o sa fiti si atunci ca Mandaiezi Bucurestiului.

    Apreciază

  32. Dragos zice:

    Romani la noi este speranta sa schimbam ceva in tara va rog toata lumea la vot duminica16-11-2014putem sa schimbam sistemul comunist pentru noi si pentru viitorul Romaniei Dumnezeu sa ne ajute sa reusim aceasta schimbare dar numai cu ajutorul vostru trebuie sa scapam de Ponta pentru todeauna comunismul trebuie sa dispara

    Apreciază

  33. O minte luminata zice:

    Pentru toti cei care fac umbra pamantului degeaba, voi astia romani patrioti tin sa va spun ca degeaba va plangeti de faptul ca iohanis se crede superior fata de noi romanii… pentru ca nu se crede ci chiar este superior pentru ca voi oameni prosti, clasa muncitoare ce nu stiti decat sa urmati ca oile turma spre prapastie voi aveti nevoie de iohanis sa va ghideze si va scoata din cacatul in care va tot afundati de ani in sir asa ca lasati comentariile de genul la adresa neamtului caci el nu are nici o vina pentru situatia in care ati ajuns singuri

    Apreciază

    • veronicole zice:

      E pacat sa recurgem la un limbaj licentios… duce in derizoriu valoarea punctului de vedere si nu ne face cinste… sa vorbim frumos, sa fim amabili si sa aratam ca luam exemplu de la Johannis si nu de la Ponta… nu crezi :)?

      Apreciază

  34. Yoooo zice:

    Votez USL, votez Ponta, votez Tariceanu, o noua generatie, un nou inceput.
    Domnul Iohanis a spus vizavi de averea dansului, am investit in case nu in copii, sa inteleg dragi romani din diaspora ca si dumneavoastra munciti pt bunastare case nupt viitorul vostru copiii cum de altfel domnul I va fi presedinte pt bunastarea sa nu pt viitorul tarii , o consider o jignire la adresa tuturor celor care avem copiisa speram ca sper ca nu vom ajunge la mana cuiva care nu nutrste sentimente pentre viitorul copiiilorci doar pt bunastarea personala scuze pt greseli si punctuatiessitul merge fff prost?!?!?!

    Apreciază

    • veronicole zice:

      Un nou inceput?!?! Glumesti, nu???? Cum poate fi PCR-FSN-PSDR-PSD u”un nou inceput”????
      Bine ca iubeste Ponta copiii – si-a lasat nevasta insarcinata ca sa se combine cu colega de partid… halal familist!!!
      Voteaza un criminal, daca asta vrei pt Romania – un om care inca mai poate zambi dupa ce si-a bagat colegul in mormant ca sa poata accede politic… citeste despre moartea procuroruli Panait si cutremura-te!!!
      Fiecare roman, nu doar cei din diaspora munceste pt ceea ce crede, fiecare avem prioritati… nu ne dorim toti aceleasi lucruri…si e bine asa… nu crezi?

      Apreciază

    • Georgeta M zice:

      Ba noi cei din diaspora nu muncim pt case, aveam si in Ro case ba
      ,ci

      muncim ca sa traim civilizat si in respect nu in mocirla tiganeasca!USL nu este un nou inceput este continuarea dominatiei securistilor!

      Apreciază

  35. Georgeta M zice:

    Doamna Veronica, am aceleasi simtaminte si vreau sa confirm ca nu sunteti si nu suntem tradatori pentru ca am plecat din Ro din cauza hotiei! Tradatori sint cei din tara care voteaza cu hotia, coruptia, minciuna si ipocrizia! Asta da tradare!Este tradare a tot ce reprezinta insasi viata, a bunului simt, a omeniei, cinstei, onorabilitatii si a civilizatiei!

    Apreciază

  36. Tavi zice:

    Dna. Veronica, domnul Panait a murit din cauza ca la dat de gol pe desteptul de Ponta ca nu a fost capabil sa ia examenele la facultate ci a furat examenele le-a copiat . Domnul Ponta, daca era dupa capacitatea mintala a dinsului nici o data nu ar fi ajuns nici cel mai prost parlamentar ,dar fiind vazut de domnul ILIESCU ca este un tupeist obrasnic si fara caracter, la luoat supt aripa lui folosindu-l ca si pe un catelus Pit Ball, atitindul sa muste cind pe unul cind pe altul. Si fireste dupa ce profesorul lui (dnl. Iliescu ) care la educat foarte bine cum poate sa devina un criminal profesionist, fara caracter si fara o constiinta curata, Ponta si azi exercitat ceea ce a invatat. Domnul Ponta are tupeul sa se duca sa corupa si chiar pe cei mai mari Popi Ortodoxi sa le spuna oamenilor batrini de prin toate satele sa-l voteze pe Ponta,deci frati Romini, votati o astfel te Marioneta sa devina presedintele Rominiei,si o sa vedeti ce prospera o sa devina Rominia.

    Apreciază

  37. Yoooo zice:

    Cum se face ca asa dintr o data s a trezit in dumneavovoastraspiritul de bun roman, unde ati fost acum 5 ani, 9 ani, 15 ani, undeee??? Decenta si bunul simt ma fac sa fiu rezervat fata de caracterul de care unii dintre dumneavoastra dau dovada, , mi am exprimat doar un punct de vedere fara sa critc pe nimeni pt puntul de vedere dar se vede treaba ca cei care nu suporta un anume punct de vedere si nu se pot abtine nu au nici un pic de respect si decenta, va doresc un trai bun si sa ne tratati cu acelasi respect cu care noi va tratam, va rog sa ma scuzati doamna , domnule si oricine nu are puterea de a avea o stapanire de sine sii isi dezlantuie pornirile asupra unei pareri liber exprimate, oareaceasta este democratia la care sperati ?!? sa fiti sanatosi respect opinia fiecaruia dintre dumneavoastra si nu cer decat acelasi minim respect. Multumesc!

    Apreciază

  38. fla zice:

    Hai sa fim seriosi, la urma urmei, egal cine vine la conducere, tara nu va merge mai bine…au trecut 25 de ani de la revolutie, am vrut democratie prin mana unui comunist 100% si tot Asa au fost si urmatori si uitati unde am ajuns!!!

    Apreciază

  39. Misi Adrian zice:

    Adevarul este ca nici speranta nu mai avem. Au reusit astia sa ne
    faca sa ne luam unul de la altul mancarea de la gura incat sa ne certam unul cu altul pe site-uri ca asta.Poate ca cei care au plecat din Romania pot sa isi dea seama mai bine decat noi daca conditiile de acolo se compara cu ale noastre.Si totusi tot noi facem pe desteptii si inloc sa fim intr-adevar uniti si sa ascultam parerile tuturor….nu incercam decat sa parem destepti.Sunt constient ca daca Ponta va fi presedinte voi fi nevoit sa fiu tot mai mai „jmecher” si mai rau cu cei de langa mine pentru a avea de castigat in Romania……..lucru pe care eu nu il vreau pentru ca poate chiar tie iti fac rau si iti va fi mai greu! Nu ne cunoastem, dar te asigur ca tot ce facem..bine sau rau ne leaga…..Nu vreau un presedinte „jmecher” pentru ca vreau un sistem care sa aprecieze profesionalismul stiind ca doar asa
    putem evolua! Urasc politica…nu sustin in special pe nimeni si…..chiar nu pot sa ma abtin sa scriu….
    PUIE MONTA !!!!…aici ne-ati adus dragilor „jmecheri”!

    Apreciază

  40. vivi zice:

    VOI VA RAZBUNATI PE PONTA PENTRU 25 DE ANI DE FRUSTRARI SI NEIMPLINIRI,NU ESTE EL DE VINA,NU CREDETI TOT CE CITITI PE INTERNET,NU VA LASATI INFLUENTATI DE DIVERSI OAMENI CU INTERESE PRECISE – CHIAR DACA FACE PARTE DIN PSD – FIINDCA AM INTELES CA ASTA NU VA PLACE – OAMENII SI LUCRURILE AU EVOLUAT POZITIV IAR PONTA ESTE UN BAIAT DESTEPT SI PREGATIT, BINEINTELES CA EL NU VA POATE DA SALARII ECHIVALENTE CU CELE DIN STRAINATATE DAR SIGUR VA FACE LUCRURI BUNE PENTRU POPORUL LUI SI NU IN ULTIMUL RAND SUNTEM URMASII LUI CUZA,LUI HOREA,LUI STEFAN CEL MARE SI SFANT CACI DL LASZLO TOKES SI ALTII CA EL ABIA ASTEAPTA LA COTITURA ….

    Apreciază

    • Oamenii si lucrurile au evoluat!!!! Ei nu ca asta-i chiar culmea!!!! A evoluat el si cu hotii de langa el!!! Nu ne convine Johanis ca nu-i Roman…da Ponta ce-i????Ca nici el nu este Roman!!! A ca place unora ca vorbeste mult( prost…adica minciuni)Pai mai bine Mut si sa faca mult! Eu nu am nici un interes precis…sunt o persoana din popor,cetatean de rand cu o pensie de 500 de lei si eu ca multi altii deabia ne descurcam!!! De ce d-nul Ponta da…doar in campanii!!! De ce acuma s-atrezit sa dea profesorilor 700 de Roni??!! pai de ce?,ca sa fie votat bineinteles!!! Sper ca d-nii profesori sa voteze dupa cum le dicteaza inima si nu banii!!!!

      Apreciat de 1 persoană

  41. Yoooo zice:

    +++ vivi

    Apreciază

  42. RomanX zice:

    Nu pot sa ma abtin cand prin vene mi curge sange de roman: poate dupa ce l votati pe her Klaus o sa apelati sa va intermedieze ceva vanzari de prunci pe cativa arginti ca se vede treaba tara o vindeti pe nimic nu spun ca Ponta ar fi solutia dar Her Johanes Nine, nine, nine…

    Apreciază

    • veronicole zice:

      Roman… cand nu stii sa vorbesti/scrii intr-o limba, mai bine te abtii… in germana TOATE substantivele se scriu cu majuscule iar „domn” se scrie „Herr”; de asemenea, „nu” se scrie „nein”. Tarii acesteia i-a mers cel mai bine cand a fost Monarhie… condusa de o familie de origine germana. Cat despre traficul de copii… eu zic sa te mai gandesti pt ca, admitand ca acest lucru este adevarat despre Johannis (apropo, asa se scrie correct si nu cum ai scris tu), crede-ma ca acelor copii le-a mers mai bine peste hotare in familii iubitoare decat institutionalizati in Romania… nu pot spune acelasi lucru despre ceea ce a facut Ponta… Procurorul Panait zace de 12 ani acoperit de un morman de pamant… dar vad ca a uitat poporul… Ti-o fi curgand sange de roman prin vene, dar esti manipulat de tovarasii din PSD… PACAT!!!

      Apreciază

    • gretaveronica zice:

      Cate prostii poti sa indrugi RomanX!!!!!Doamne dumnezeule!!!!

      Apreciază

  43. tavi zice:

    Vreau sa-i raspund (dlui. dnei.) YOOOOO. Sa trezit in mine spiritul de romin de cind m-am nascut fiind-ca sunt PUI DE DAC, ia intrebati-l pe dnl. Ponta daca este Romin. Ambi bunici ai dlui. Ponta sunt emigranti in Romania. Bunicul din partea mamei este venit-n Rominia din Albania iar bunicul din partea tata-lui este venit din Triest Italia, deci ce Romin al pestelui este dnl Ponta. Va rog intrebati-l pe dnl Ponta ce RELIGIE are? Intrebatil va rog pe dnl. Ponta chiar iubeste el tara si pe toti romini ? Sau noi cei din diaspora suntem tradatori asa cum ne considera MAIESTIA -SA ci nu romini. Din anul 1982 in fiecare an vin in Rominia si de fiecare data las acolo zeci de mii de dolari.In Aprilie lui 1990 am fost primul romin care am deschis buissnes in Rominia si pentru 15 ani dind de lucru la sute de iubiti mei romini, dar din cauza acestor CRETINI CORUPTI, devenind tot mai impulsivi am fost nevoit sa ma retrag. Daca ar fi pe timpul lui VLAD TEPES, cu toata dragostea as vota pentru Ponta si Iliescu, daca mi-ar cere votul meu, atunci cind ar fi sa-i traga-n TEAPA, ar avea din partea mea un DA, caci merita. Va las cu bine Mr or Mrs YOOOO, dvs decideti cu cine votati,dar ginditi-va va rog la viitorul dvs si a copiilor dvs.Daca votati acest Imbecil si prin absurd ajunge presedintele Rominiei. Va dati seama cit rau aduce acest om in 4 ani Rominiei, mai mult cit a adus Ceausescu-n toti ani lui.In primul rind relatiile intre Rominia si restul Statelor din Uniunea Europeana, au sa devina de ne-crezut, fiind-ca toti-l cunosc ca este un PARAVLAGIU fara CARACTER si dupa asta economia tari.Dupa cei 4 ani o sa-i trebuie Rominiei alti 20 de ani sa se refaca.

    Apreciat de 1 persoană

  44. vivi zice:

    multi dintre noi si-au pierdut abilitatea de a vedea clar adevarul….pacat !

    Apreciază

  45. teodora zice:

    Draga romanca din diaspora,intoarce te acasa!Acum nu mai are sens sa stai printre straini,tu si familia ta.Puteti sa vopsiti oua aici,in Romania.Vino acasa si adu i cu tine si pe ceilalti eroi romani.Acum vi ati luat tara inapoi,haideti acasa!

    Apreciază

    • veronicole zice:

      Draga Teodora, cu drag m-as intoarce, mai ales ca doamna Olguta de la Craiova, de la care se pare ca ai imprumutat mesajul, a promis ca ne da teren celor ce ne intoarcem acasa… problema insa nu e pe deplin rezolavata… Ponta e inca Prim Ministru, si gasca lui tot are majoritate in Parlament… Ma voi intoarce, stai linistita, dar o voi face atunci cand tara nu va mai fi condusa de infractori, pitipoance si smecheri.

      Apreciază

  46. Ionut zice:

    Se pare ca oprirea oamenilor de a vota Ponta a reusit sa se loveasca in fata xD
    Bv Ponta si mersi!

    Apreciază

  47. Noghi Stefan zice:

    ,, Sunt convinsa ca prin afirmatia dumneavoastra l-ati convins pana si pe tatal meu sa nu va voteze… ceea ce eu si fratele meu nu reusiseram sa facem. ” [ Veronica din Canada ]
    O mica picatura, scapata momentan analistilor politici in cercetarea fenomenului , transformata, in unduirea micului val spre Romania, intr-un tsunami devastator pentru Victor V. Ponta si salvator pentru Romania. Spun asta deoarece am reusit sa conving, prin citirea scrisorii, unor prieteni,patru la numar , sa mearga la vot cu intreaga familie,angrenand la rand-ui si pe altii. Noi,o mana de pensionari,in discutiile si politice, din fiecare zi, l-am numit fenomenul Veronica.
    Felicitari Veronica , mamica celor trei fete si multa sanatate parintilor care v-au crescut.
    Cu respect cinci pensionari.

    Apreciază

    • Vero Nika zice:

      Domnule Noghi, va multumesc mult pentru ca m-ati citit si pentru cuvintele frumoase! Va mai astept si in continuare pe blogul meu. Desi nu voi mai scrie nimic pe teme politice (decat daca, cine stie, ma mai supara cineva la fel de mult cum a facut-o dl Ponta cu afirmatia dumnealui), va astept sa imi cititi articolele despre suflet, viata, iubire. Sunt sigura ca aceste subiecte incalzesc inimile la absolut orice varsta.
      Cu respect,
      Veronica

      Apreciază

  48. gigi zice:

    Voi cei din diaspora care ne-ati ales presedintele cand o sa veniti sa traiti cu el pentru ca tot voi l-ati ales si pe Basescu si ne-ati lasat pe noi sa traim cu el. .Am trait si eu cateva saptamani in diaspora dar vreau sa va spun dragi romani (ca peste 80% din cei ce s-au stabilit printre straini sunt pleava societatii romanesti) sunt primii somerii din Romanoia de dupa 89 si care n-au investit un leu in,,scunpa noastra tara.. traiesc si injura pe meleaguri straine fara sa-si faca un rost in viata.

    Apreciază

  49. Monica sin Spania zice:

    Nu-mai prostii ar vota pe Ponta. Ar trebui sa se lase de politica si sa se puna de cioban…acolo macar oile nu s-ar simti dezamagite de un talhar.

    Si e bine ca putem spune liber ce gandim s-au scrie ca toti avem drepturi sa dam o opinie.. si sa criticam incompetenci politici din romania…
    Mi-a facut placere sa te cites….. e de nota 10

    Apreciază

  50. Laurentiu zice:

    Ce facem acum cu acest talhar Victor Ponta care nu vrea sa-si dea demisia?Imi este frica sa mai vin in tara.Sincer

    Apreciază

Lasă un comentariu