Amandine

Amandina

De parca nu aveam o multime de treburi, m-am apucat azi sa fac Amandine. Trebuie sa recunosc ca sunt usor de facut, insa procesul de preparare dureaza… ore.

Ingrediente

Blat:

5 oua

150 gr faina

200 gr zahar

4 linguri cacao

1 fiola de esenta de vanilie

1 pliculet de praf de copt

1 praf de sare

Sirop:

200 gr zahăr

400 ml apa

2 pliculete de cappuccino

1 esenta de rom

Crema:

400 gr unt la temperatura camerei

200 gr zahar pudra

3 linguri de cacao

1 esenta de rom

Glazura:

300 ml smantana dulce

250 gr ciocolata neagra

Prepararea blatului:

Se bat ouale spuma adaugandu-se zaharul putin cate putin (culoarea oalor trebuie sa ajunga la alb galbui) apoi se adauga estenta de vanilie.

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate – faina, praful de copt, sarea si cacaoa. Se adauga treptat ingredientele uscate peste compozitia de oua. Pentru omogenizare se foloseste o spatula de silicon sau o lingura de lemn cu care se amesteca de sus in jos cu miscari ample.

Se tapeteaza o tava (eu am folosit o tava de 25*25 cm) cu hartie de copt si se toarna compozitia niveland usor cu o spatula de silicon. Se coace la cuptorul preincalzit la o temperatura de 350F (150C) aproximativ 40 de minute sau se apeleaza la testul scobitorii.

Prepararea siropului:

Se amesteca zaharul cu apa, cu pliculetele de cappuccino si cu esenta de rom si se da in clocot de 2-3 ori, apoi se lasa siropul la racit.

Prepararea cremei:

Zaharul pudra, cacaoa si esenta de rom se adauga peste untul aflat la teperatura camerei. Dupa amestecarea ingredientelor cu o spatula, se va folosi un mixer pentru omogenizarea compozitiei.

Prepararea glazurii:

Smantana dulce se pune intr-o cratita si se da la foc pana cand se atinge punctul de fierbere.

Ciocolata se rupe in cuburi mici si se pune intr-un bol. Peste ciocolata se toarna smantana fierbinte si se lasa la topit pentru 3-5 minute. Pentru omogenizarea glazurii se va folosi un tel cu care se va amesteca usor pana cand vom obtine o glazura grosuta si lucioasa.

Asamblarea prajiturii:

  • Blatul racit se feliaza in 2 parti egale
  • Tava in care s-a copt blatul se tapeteaza cu folie de plastic (folia trebuie sa fie mult mai lunga decat este nevoie pentru acoperirea tavii, deoarece vom infolia interaga prajitura)
  • Se insiropeaza bine prima felie
  • Se adauga crema (din care s-au pus deoparte 2 linguri pentru decorarea amandinelor) si se niveleaza cu o spatula
  • Se adauga cea de-a doua felie de blat
  • Se insiropeaza a doua felie de blat cu o pensula
  • Se inveleste prajitura in folie de plastic si se da la frigider pentru 2 ore
  • Dupa racire, se taie marginile prajiturii
  • Prajitura se taie in bucati patrate sau dreptunghiulare (mie mi-au iesit 18 amandine)
  • Peste fiecare amandina se pune glazura si de da la racit
  • Dupa racire, se orneaza fiecare amandina cu crema oprita pentru decor
  • Fiecare amandina se aseaza pe hartie de muffin (desfaceti hartiutele cat mai mult)
  • Se serveste fara sentimente de vinovatie pentru ca este prea buna ca sa i se poata rezista 🙂

Reteta preluata de pe Jamila Cuisine

Pofta buna!

Amandine

Anunțuri

Despre Vero Nika

Dejé, sé que dejé Por donde fuí El alma entera Errores cometí, pero al final Pagué la cuenta
Acest articol a fost publicat în Dulciuri și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Amandine

  1. Steluta zice:

    Doamne Vero arata ca in vitrina cofetariei , imi ploua in gura.Pai sa aveti pofta nu stiu dc are sens sa zic ca banuiesc ca deja sunt disparute .

    Va pup

    Apreciat de 1 persoană

    • Vero Nika zice:

      Multumim Steluta! De fapt, nici nu ne-am atins de ele pentru ca este post inca. Am taiat marginile asa cum scriam in reteta ca trebuie facut si le-am dat fetelor cu putina glazura deasupra… Mi-au spus ca nu au mancat ceva mai bun :-). Abia astept sa ma introc de la Inviere si sa ma infig in ele :-). Te pup si te imbratisez cu drag!

      Apreciază

  2. Ce pofta mi-ai facut!!!…presimt ca le voi face curind 🙂 :*

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s