De ceva timp încerc să postez reţeta aceasta de cheesecake. Nu cred că am mâncat vreodată un tort mai bun ca acesta… unde mai pui că nici nu necesită coacere, ceea ce îl face o alegere minunată zilele de vară.
Ingrediente
Blat:
350 gr biscuiţi digestivi
120 gr unt topit
1 fiolă de esenţă de vanilie
Crema:
500 gr cremă de brânză
2 lg zahar pudră
350 gr ciocolată Toblerone
120 gr smântână lichidă
Decor:
fructe de padure
câteva cubuleţe de ciocolată amăruie
1 hârtie groasă pentru muffin (dacă vreţi coşuleţ ca al meu)
Prepararea blatului:
Se amestecă biscuiţii se măcinaţi la robot cu untul topit şi fiola de vanilie, apoi se pun intr-o formă pentru tort (diametrul formei ar trebui să fie de 20cm) presând uşor cu lingura până ce vom obţine un blat ca cel de mai jos. Blatul se dă la frigider şi începem prepararea cremei.
Prepararea cremei:
Topim ciocolata Toblerone pe baie de aburi, apoi o lăsăm să se răcească puţin.
Separat, mixăm crema de brânză cu zahărul pudră şi adăugăm, treptat, ciocolata topită. Peste acest amestec, se adaugă smântâna lichidă si continuăm mixarea până la omogenizarea completă. Crema astfel obţinută se toarnă peste blatul de tort şi se dă la frigider pentru câteva ore (eu am lăsat peste noapte).
Decorul:
La decor puteţi deveni foarte creative… Mie imi plac fructele de pădure şi ciocolata, aşa că le+am folosit pe acestea pentru decor… Dar tortul se poate orna foarte bine si cu frişcă şi căpşune de exemplu.
Se topeşte ciocolata amăruie pe baie de aburi si se toarnă în hârtia de muffin clătinând hârtiuţa astfel încat să fie acoperită peste tot cu ciocolată (turnaţi suficientă ciocolată, altfel riscaţi ruperea coşuleţului în momentul îndepărtării hârtiei). Daţi forma la congelator pentru 30 de minute apoi scoateţi forma şi îdepărtaţi cu grijă hârtia (care cel mai probabil va fi îndepărtată prin rupere).
Umpleţi coşuleţul astfel format cu fructele de pădure.
Pentru reţeta aceasta trebuie să îi multumesc unei doamne deosebit de talentate – Cristina Vintu – https://bakedtreats.wordpress.com/2015/03/25/toblerone-cheesecake/. Mulţumesc mult, Cristina!!!
Poftă bună!
Draga Vero sunt absolut incintata sa vad acest tortulet si pe blogul tau! Asa cum spuneam si in postarea mea, acesta reteta este pur si simplu o minune! Iti multumesc si te imbratisez cu drag de la mare distanta :* ❤
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Cristina, fetele mele sunt absolut incantate de tortuletul acesta! Este cu adevarat un deliciu! Iti multumesc inca o data pentru reteta si te imbratisez cu drag! M-ai dat gata cu tortuletul piramida :-)!!! Bravo, esti minunata!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
:* ❤
ApreciazăApreciază