Am fost la cules de zmeură cu fetele în weekend – ce bucurie!!! E atât de minunată viața când înveți să te bucuri de lucrurile mărunte!!! După cules, împreună cu consiliera mea în materie de imagine – Maria, fetita cea mare, am mers la cumpărat borcane, fundițe, floricele și alte asemenea petru decorarea borcănelelor de gem… Gemul a iesit delicios, iar borcănelele arată așa.
Ingrediente
3 kg zmeură
1.3 kg zahăr
Prepararea gemului:
Zmeura se spală doar daca este absolut necesar – eu pentru ca am cules-o cu mana mea nu am spalat-o – și se pune la fiert la foc mare pentru aproximativ 10 minute.
După 10 minute, adăugăm zahărul potrivim focul la flacăra mică și amestecăm din când în când pentru a ne asigura că gemul nu se va lipi.
Când gemul ajunge la consistența dorită (eu pentru a testa pun puțin gem pe o farfurioară pe care o bag la congelator pentru 1-2 minute), luăm de pe foc și lăsăm să se răcească înainte de a-l transfera în borcane.
Poftă bună!
Ce frumoase sunt borcanelele tale!!!… multumim de reteta! :* ❤
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Multumesc Cristina! Fetita mea cea mare este cea care ma ajuta 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ce norocoasa esti cu asa ajutor! Transmite-i complimente din partea mea si o imbratisez cu drag de la mare distanta! … :* ❤
ApreciazăApreciază
Norocoasa e putin spus, Cristina! O imbratisez de la tine si iti trimitem virtual 4 imbratisari (cate una de la fiecare dintre noi).
ApreciazăApreciat de 1 persoană