Gem de zmeură

Am fost la cules de zmeură cu fetele în weekend – ce bucurie!!! E atât de minunată viața când înveți să te bucuri de lucrurile mărunte!!! După cules, împreună cu consiliera mea în materie de imagine – Maria, fetita cea mare, am mers la cumpărat borcane, fundițe, floricele și alte asemenea petru decorarea borcănelelor de gem… Gemul a iesit delicios, iar borcănelele arată așa.

zmeuramic

Ingrediente

3 kg zmeură

1.3 kg zahăr

Prepararea gemului:

Zmeura se spală doar daca este absolut necesar – eu pentru ca am cules-o cu mana mea nu am spalat-o – și se pune la fiert la foc mare  pentru aproximativ 10 minute.

După 10 minute, adăugăm zahărul potrivim focul la flacăra mică și amestecăm din când în când pentru a ne asigura că gemul nu se va lipi.

Când gemul ajunge la consistența dorită (eu pentru a testa pun puțin gem pe o farfurioară pe care o bag la congelator pentru 1-2 minute), luăm de pe foc și lăsăm să se răcească înainte de a-l transfera în borcane.

Poftă bună!

zmeuratoate

Despre Vero Nika

Dejé, sé que dejé Por donde fuí El alma entera Errores cometí, pero al final Pagué la cuenta
Acest articol a fost publicat în Dulciuri și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Gem de zmeură

  1. Ce frumoase sunt borcanelele tale!!!… multumim de reteta! :* ❤

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu