Dulceață de vișine

Îmi este dor de ACASĂ… nu e nimic nou în asta, știu! Doar că azi am adus in bucătăria mea ceva ce îmi alină dorul – aroma copilăriei. Cum? Dulceață de vișine!!!! Absolut minunată – trebuie să o încercați! Pentru că m-a chinuit talentul din nou, borcanele mele arată cam așa.

Dulceata2

Ingrediente:

Vișine (la o măsură de zahăr, o măsură și jumătate de vișine – eu am măsurat cu un pahar)

Zahăr

1 Lămâie la 3 kg de vișine (Zeama)

Vanilie (după gust)

Dacă folosiți vișine la găleată – fetele din Canada știu exact despre ce vorbesc (poza mai jos), veți pune o măsură de zahăr la 2 măsuri și jumătate de vișine pentru că aceste vișine au deja adaos de zahăr.

Visine

Prepararea gemului:

Vișinele se spală și li se scot sâmburii (dacă folosiți vișinele la găleată, vă recomand să le scurgeți în prealabil) apoi se pun la fiert împreună cu zahărul.

Când dulceța ajunge la consistența dorită (eu pentru a testa pun putina dulceață pe o farfurioară pe care o bag la congelator pentru 1-2 minute),  adăugăm zeama de lamiae și vanilia și mai lăsăm pe foc aproximativ 10 minute amestecînd din cînd în când.  Luăm cratița de pe foc și lăsăm dulceața să se răcească înainte de a o transfera în borcane.

Dulceata1

Poftă bună!

Despre Vero Nika

Dejé, sé que dejé Por donde fuí El alma entera Errores cometí, pero al final Pagué la cuenta
Acest articol a fost publicat în Dulciuri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Dulceață de vișine

  1. iri zice:

    yummyyyy…..ce bine arata! sunt convinsa ca sunt si delicioase 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s