Îmi este dor de ACASĂ… nu e nimic nou în asta, știu! Doar că azi am adus in bucătăria mea ceva ce îmi alină dorul – aroma copilăriei. Cum? Dulceață de vișine!!!! Absolut minunată – trebuie să o încercați! Pentru că m-a chinuit talentul din nou, borcanele mele arată cam așa.
Ingrediente:
Vișine (la o măsură de zahăr, o măsură și jumătate de vișine – eu am măsurat cu un pahar)
Zahăr
1 Lămâie la 3 kg de vișine (Zeama)
Vanilie (după gust)
Dacă folosiți vișine la găleată – fetele din Canada știu exact despre ce vorbesc (poza mai jos), veți pune o măsură de zahăr la 2 măsuri și jumătate de vișine pentru că aceste vișine au deja adaos de zahăr.
Prepararea gemului:
Vișinele se spală și li se scot sâmburii (dacă folosiți vișinele la găleată, vă recomand să le scurgeți în prealabil) apoi se pun la fiert împreună cu zahărul.
Când dulceța ajunge la consistența dorită (eu pentru a testa pun putina dulceață pe o farfurioară pe care o bag la congelator pentru 1-2 minute), adăugăm zeama de lamiae și vanilia și mai lăsăm pe foc aproximativ 10 minute amestecînd din cînd în când. Luăm cratița de pe foc și lăsăm dulceața să se răcească înainte de a o transfera în borcane.
Poftă bună!
yummyyyy…..ce bine arata! sunt convinsa ca sunt si delicioase 🙂
ApreciazăApreciază