Am cam lipsit de pe aici în ultima vreme, dar promit să îmi iau revanșa și să postez mai des. A venit vremea căpșunelor și nu puteam scăpa ocazia să fac gem. Mi-a ieșit un gem absolut delicios, parfumat și sănătos.
Ingrediente
2 kg căpșune
1 kg zahăr
1 lămâie (zeama)
2 pliculețe de zahăr vanilat
Prepararea gemului:
Spalăm, scurgem și curățăm căpșunele de codițe, după care le tăiem. Căpșunele tăiate se pun la foc mare pentru aproximativ 15 minute.
După 15 minute, adăugăm zaharul si zahărul vanilat, potrivim focul la flacăra mică și amestecăm din când în când pentru a ne asigura că gemul nu se va lipi.
Când gemul ajunge la consistența dorită (eu pentru a testa pun puțin gem pe o farfurioară pe care o bag la congelator pentru 1-2 minute), adăugăm zeama de lămâie și mai lăsăm pe foc circa 10 minute, timp în care amestecăm continuu.
Lăsăm gemul să se răcească și îl transferăm in borcane. Pe mine m-a chinuit talentul, așa cum se vede în poze, și m-am jucat puțin cu decorarea borcanelor. Fiica mea cea mare mi-a sugerat că aș putea face bani buni din vânzarea gemului la cat de bun este si cât de atractiva este prezentarea…
Poftă bună!
deci e fara apa deloc ? se scurge din ele ? Nici nu ma asteptam la altceva de la tine , cu privire la decorarea borcanelor :*
ApreciazăApreciază
Buna Steluta! Da, gemul este fara apa. Dulceata se face cu apa, dar pt ca eu am 3 maimute bandite prefer gemul…cu dulceata s-ar murdari din cap pana in picioare :-). Imagineaza-ti doar ca le-as da clatite cu dulceata sau paine cu unt si cu dulceata :-).
Multumesc mult pentru apreciere iar daca te hotarasti sa faci gemul de capsune, poate imi scrii despre cum v-a placut.
ApreciazăApreciază